Välkommen till Protelosolutions

Vi är din personliga kontakt när du vill effektivisera och modernisera din IT-miljö.

Stig in!

Om oss


Vilka är vi

Protelosolutions AB grundades 2002 och började med att hjälpa små och medelstora företag med sina IT-behov. Sedan dess fortsätter vi med målsättningen att leverera lösningar där kundnyttan står i centrum.

IT-världen kan ofta upplevas som en djungel med utbudet av tjänster och system och då tar vi gärna rollen som bollplank och rådgivare för att lotsa er rätt i ert val. Det är viktigt för oss att upprätta en personlig relation så att vi på bästa sätt kan erbjuda ett givande och långsiktigt samarbete.

Vår filosofi

Vi visar ett personligt engagemang och skapar förtroende för ert företag och med hjälp av IT-lösningar möjliggör vi för er att fokusera på er kärnverksamhet. Kundens frihet ska vara att kunna arbeta var som helst och när som helst.

 

  • Frihet
  • Effektivitet
  • Personlig kontakt

 

En del av Protelosolutions

Färdigheter

Hosting
Webbutveckling
Google Apps
IT-säkerhet
Rådgivning

Vår verksamhet


Som din IT-partner kan vi hjälpa dig med dina IT-relaterade beslut där vi erbjuder allt från enkla tjänster till att hantera hela er IT-miljö, allt utifrån era önskemål och behov. Vi har ett väl utvecklat kon­takt­nät och är partner till bland annat Google Apps, Fortnox och Amazon. Vi lyssnar på er och skapar en anpassad lösning utifrån era behov.


IT-lösningar

Behöver du hjälp?
Vi analyserar ditt behov och ger förslag på förändring.

Molnlösningar

Vi visar hur du kan effektivisera din verksamhet genom molnlösningar.

Webbutveckling

Vill du synas på webben? Vi lyssnar på dig och dina önskemål.

IT-säkerhet

Känn er trygga med oss, vi analyserar och säkrar er IT-miljö.


Produkter

Google Apps for work

Kalender, e-post, dela dokument.

Hosting

Lagring, server, moln.

Ärendehantering

Arbetsorderhantering, moduler, mobilanpassat.

 

Fortnox

Fakturering, bokföring, CRM.

Antivirus

Säkerhet, trygghet, övervakning.

Nätverk

Nätverk, Internet, drift & Wifi-lösning.

Google Apps

Vi är certifierade Google Apps Resellers.

Nya samarbets- och kommunikationsmöjligheter

Professionell e-post, onlinelagring, gemensamma kalendrar, videomöten och mycket mer. Framtaget till företag, utformat för team.

Professionell e-post och mycket mer

Få skräddarsydda e-postadresser (@dittföretag.com), dygnet runt-support, 30 GB lagringsutrymme och mycket mer.

Frihet att jobba var du vill

Skapa, redigera och dela filer var du än befinner dig från telefonen, datorn eller din surfplatta.

Säkerhet och kontroll i företagsklass

Hantera företagets enheter och filer med verktyg som ger dig full kontroll.

Vill ni och ert företag få hjälp att gå över till ett kostnadseffektivt arbetsredskap?
Kontakta oss idag!

Wifizone

Med Wifizone kan ni ge era kunder trådlös tillgång till Internet. Kunderna kommer till en startsida för åtkomst av Internet samt tar del av era erbjudanden utan risk för intrång i ert interna nätverk. Inloggning och åtkomst styr ni själva över, med hjälp av vouchers. Samma startsida kan användas för t ex. erbjudanden och marknadsföring. Gratis Wifi till era kunder eller inte, ni bestämmer, likaså hur länge kunderna får surfa eller hur mycket de får ladda ner. Vid uppstart hjälper vi er med konfigurationen!

Lösningen är lämplig för bland annat hotell, mötesrum, kontor, café, frisör, väntrum eller i andra fall där man vill ha ett trådlöst nätverk.
Boka en visning nu om ni är intresserade av en stabil, säker och flexibel Wifi-hotspot.
www.wifizone.nu

Hosting

Många av våra kunder har upptäckt fördelarna med hosting. Fördelarna är inte bara ekonomiska (du slipper investera i utrustning och betalar bara för det du använder) utan skapar också flexibilitet och skalbarhet för dig. Om du växer kan du låta IT-tjänsterna växa med dig. Du blir också helt mobil och kan komma åt applikationerna via Internet – oavsett var du befinner dig.

Fördelar med hosting:

– Lägre driftskostnader (ex: Ni sparar ca, 8500 kr/år på elförbrukning)
– Inget behov att uppgradera hårdvara
– Inget behov av säkerhet (brand, stöld, kyla)

Amazon partner

Fortnox affärssystem

Fortnox är Sveriges ledande leverantör av internetbaserade program. Med detta program kan man bland annat sköta sin bokföring, fakturering, tidredovisning och löneadministration. Programmet kostar ingenting att köpa in, kunderna abonnerar på sina program för en låg fast månadsavgift. Som kund har man utan extra kostnad tillgång till ett omfattande användarstöd med bland annat support via telefon, mail, forum och chatt.
Kontakta oss vid intresse, vi hjälper er komma igång!

Visma SPCS

Behöver du bokföra, fakturera och sköta din deklaration eller söker du ett mer komplett affärssystem till ditt företag?
Ett bra och uppdaterat ekonomi- och bokföringsprogram kan berätta hur din verksamhet mår och utvecklas. Du kan till och med skicka och bokföra din första faktura redan i dag.
Ekonomisystemet innehåller både program som tryggt installeras på din dator och internettjänster som ger dig friheten att sköta din bokföring och fakturering när och var du vill.
Kontakta oss vid intresse, vi hjälper er komma igång!

Avast Cloud

Förbättrar IT-säkerhet och effektivitet – i hela företaget

– Rigoröst skydd mot skadlig programvara
– Datakryptering – för ytterligare säkerhet
– Sårbarhetsskanning och hantera uppdateringar
– Verktyg för systemhantering och IT-effektivisering
– Enhetlig, centraliserad hantering av alla funktioner
– Mobil säkerhet och hantering av mobila enheter m.m.

Qboost

Qboost är en komplett tjänst för hantering av din bostadskö som enkelt integreras på din befintliga webbsida där den sökande sedan registrerar sig. Du som fastighetsägare får tillgång till ett administrationsverktyg där du får en komplett överblick över ansökningar och enkelt kan hantera dessa. Tjänsten hanterar bland annat automatiska påminnelser, utskick och fungerar som ett heltäckande system för hantering av din bostadskö.
Läs mer om tjänsten: www.qboost.se

WX3

WX3 mobil växel ger frihet och valfrihet!
Operatörsoberoende, terminalfrihet, fungerar över trådlösa nätverk, privat och jobbnummer i samma mobil…
Med WX3 mobil växel kan ni på företaget använda er utav olika mobiloperatörer och ni kommer åt växeln även från bordstelefonen, konferenstelefonen och andra telefontyper utöver mobiltelefonen. WX3 mobil växel fungerar även över wifi vilket underlättar åtkomst till växeln oberoende av geografi.
Kontakta oss vid intresse, vi hjälper er komma igång!

Bintech

Med en professionell router kan du vara trygg

Idag flyttas fler och fler funktioner till Internet. De program som igår fanns i datorn finns idag på nätet. Detta leder till högre säkerhet och tillgänglighet – under förutsättning att vi kan lita på kopplingen till Internet.

Ett företag tjänar ofta på att köpa bättre utrustning än de “plastprodukter” som är ämnade för hemmabruk. Vad som kanske ser billigt ut till en början kan i slutändan bli den dyraste lösningen. För är tid pengar skall även små avbrott räknas som kostnader. När man väl har “byggt vägen” kan man på ett tryggt sätt börja transportera data och tjänster.

Vi sätter upp och konfigurerar denna kompetenta router för att säkerställa er koppling mot Internet, kontakta oss för mer information.

Tjänster


VFAS

VFAS har Protelosolutions som utvecklingspartner. Vi har utvecklat en IT-lösning åt VFAS för in- och utcheckning samt rapportering av kontrollerade fastigheter och objekt som VFAS utför åt sina uppdragsgivare.

Studio S

Studio S har valt Protelosolutions som leverantör av Google Apps i samband med att Studio S bytte mailsystem från Microsoft Exchange.
Företaget använder även Protelosolutions system för Wi-Fi (Wifizone) som är ett stabilt och säkert system där Studio S kunder ansluter sig till ett gästnätverk via incheckning på gymmets facebook sida.
Studio S har dessutom valt en molnbaserad lösning från Protelosolutions för gymsystemet och bokföringen.

Mormors Bageri

Mormors Bageri kör sitt ekonomisystem, kassasystem och produktionssystem på en molnlösning från Protelosolutions vilket säkerställer en stabil och skyddad plattform för företagets verksamhet där en avbrottsfri produktion är av största vikt. Företaget kör även sitt tidrapporteringssystem på en av Protelosolutions hostade servrar. Mormors Bageri har även valt Protelosolutions wifi-lösning för sina kunder, Wifizone.

MST Syd

Protelosolutions har hjälpt MST Syd att införa ett molnbaserat digitalt system för dokumenthantering där inskannade fakturor automatiskt sänds till en applikation på molnservern. Applikationen lägger upp dem för attest och meddelar de attestbehöriga om att det finns en ny inkommen faktura. MST Syd kör även sitt ärendehanteringssystem och ekonomisystem i en hostad lösning hos Protelo.

HSB

Vi har genomfört ett projekt tillsammans med HSB Akvamarinen i Malmö där vi har kopplat upp det befintliga passersystemet från Bewator mot en molnlösning som möjliggör administration av systemet på distans.
Under året har vi fortsatt att hjälpa HSB med deras IT-miljö, och ser till så att de kan fokusera på deras kärnverksamhet.
HSB Ellstorp och HSB Almhög har också valt Protelo till IT-partner.

MKB Net

Tillsammans med Cygate och MKB Fastighet har vi genomfört ett av Sveriges största uppgraderingsprojekt, så att ca 23 000 lägenheter nu kan få Internethastigheter upp till 1GB/s. Från april-augusti byttes ca 900 switchar ut.
För mer information, klicka här!

MLB

Vi har omarbetat och utvecklat MLB’s webbsida för att få en fräschare look och ge MLB möjligheten att på ett enkelt sätt uppdatera deras händelser via Facebook som visas direkt på webbsidan.
Besök deras webbsida här!

Contentus

Webbutveckling
Vi har lyft hemsidan från årsmodell 1999 till en modernare layout och även utvecklat en lösning för intresseanmälan för att minimera pappersarbete. Läs mer om Qboost här!
På webbsidan kan man även se en översikt över alla fastigheter genom Google Maps.
Besök deras webbsida!

Molnlösning
Protelosolutions designade en skräddarsydd lösning åt Contentus för drift av ekonomi- och fastighetssystem i molnet vilket möjliggör en förenklad IT-miljö, minskade kostnader och ett mer flexibelt arbetssätt för medarbetarna.

Referenser


Här hittar du ett urval av våra tidigare och nuvarande projekt. Klicka på bilderna för att läsa mer om dem!

Press


I egenskap av partner till AVG har vi medverkat i IDG och Computerworld med fokus på de lösningar vi använder från AVG för att höja servicenivån för våra kunder.

Protelo Computerworld RMM Whitepaper
Protelo AVG RMM

Läs om MST Syd AB och deras upplevelser när de flyttade sin IT-miljö till molnet.

Kund case Mstsyd -ProteloKontakta oss


Tack! Meddelande skickat.
Error! Var vänlig kontrollera att fälten är korrekt ifyllda.

Här finns vi


Protelosolutions AB

Fjärrhjälp


Vad är fjärrhjälp?

Efter kontakt med oss kan du, som driftskund hos Protelo, snabbt och enkelt få hjälp genom att vi upprättar en förbindelse till din dator via Internet och fjärrstyr denna för att hjälpa dig med felsökning och avhjälpning av fel.

Genom att ladda ner applikationen går du med på Protelos villkor.

KLICKA PÅ IKONEN FÖR ATT LADDA NER

Ladda ner här!

 

 

Villkor för Protelo fjärrsupport
Genom att acceptera dessa villkor i två steg ingår du som befintlig kund till Protelosolutions AB, 556632-0361, (”Protelo”) ett avtal om tilläggstjänsten Protelo fjärrsupport i samband med din kontakt med supporten på Protelo.

Genom att ladda ned applikationen Protelo/TeamViewer öppnar du i ett första steg din dator för supporten på Protelo. Nästa steg är att ge supporten inloggningsuppgifter och genom det godkänner du som kund att fjärrstyrning sker och släpper in supporten i din dator. När du gör det godkänner du samtidigt att det sker på dessa villkor. Driften kommer att behöva information från dig innan de via fjärrstyrning går in i din dator och under tiden supporten letar efter fel inne i den.
Det kan inte garanteras att Protelo kan komma in och fjärrstyra din dator eftersom det påverkas av exempelvis nätverksstruktur eller brandväggar i ditt system.
Protelo ansvarar inte heller för om din dator mot förmodan går sönder eller att problem uppstår till följd av fjärrstyrningen.
Protelo använder endast beprövade metoder och så hög säkerhet som möjligt i sina system men kan inte garantera säkerheten eftersom kommunikationen mellan din dator och våra system sker i öppet nät.
Protelo kan inte hållas ersättningsskyldig för eventuella skador som orsakas av den använda programvaran Protelo/TeamViewer eller det supporten gör för att hjälpa dig, om inte ersättningsansvar enligt lag kan påvisas av dig som kund.

Du accepterar slutligt dessa villkor och att Protelos drift går in och fjärrstyr din dator genom att ge supporten adress och lösenord till din dators TeamViewerapplikation.